Nieuws

Graag een woordje uitleg in mensentaal?

Van financiële inzichten tot nieuws over belastingen, de wereld van fiscaliteit en boekhouden staat nooit stil. Zie je het bos door de bomen niet meer? Op ons kun je rekenen voor een woordje uitleg in mensentaal. Blijf up-to-date over fiscale aanpassingen of verdiep je in onze uitgepluisde nieuwsverslagen, wij bundelen graag belangrijke info voor je samen.

Laadpaal plaatsen? Doe het nog snel extra voordelig! Wie in z’n bedrijf een publiek toegankelijk laadstation plaatst, doet dat best vóór 31 augustus. Tot dan geniet je immers nog van een verhoogde kostenaftrek en is de afschrijving voor 150% aftrekbaar. Ook wanneer je de laadfaciliteiten niet openstelt voor het publiek of ze bij je thuis […]

lees meer

Momenteel worden bestuurders, werknemers en co optimaal beschermd door het aansprakelijkheidsrecht. Daar lijkt vanaf 1 januari 2025 verandering in te komen. Wanneer zij dan een fout maken, zullen ze wél buitencontractueel kunnen aangesproken worden door een klant. Gelukkig bestaan er een aantal mogelijkheden om jezelf en je medewerkers extra te beschermen.

lees meer

De tijd van een klassiek loon is voorbij. Vandaag bieden werkgevers vaak een heus loonpakket met tal van extralegale voordelen. Ook Team Oostboek mag rekenen op zo’n gevarieerd pakket. We verduidelijken graag de mogelijkheden aan de hand van ons loonbeleid.

lees meer

Met het einde van het eerste kwartaal in zicht, is het ook stilaan tijd voor de eerste voorafbetaling van de belastingen. Betaal je de voorschotten niet of onvoldoende? Dan rekent de fiscus een belastingvermeerdering aan. Voor het aanslagjaar 2025 bedraagt dit 9% – te vermijden dus!

lees meer

Je hebt het misschien al gemerkt: de rentes gaan stilaan wat in dalende lijn. En dat brengt meestal een positief effect op het aantal investeringen met zich mee. Zelf van plan om te investeren in deze gunstige tijden? Vergeet dan zeker de investeringsaftrek als fiscaal voordeel niet!

lees meer

Vorig jaar trad het boek XIX van het Wetboek economisch recht in voege. Daarmee kwam er een extra beschermlaagje op de consumentenrechten rond het invorderen van openstaande bedragen. Misschien wist je dit nog niet? Dan is het hoog tijd om je algemene voorwaarden aan te passen!

lees meer