01.04.2024

terug

Loonoptimalisatie: een zee aan mogelijkheden

De tijd van een klassiek loon is voorbij. Vandaag bieden werkgevers vaak een heus loonpakket met tal van extralegale voordelen. Ook Team Oostboek mag rekenen op zo’n gevarieerd pakket. We verduidelijken graag de mogelijkheden aan de hand van ons loonbeleid.

Waarom extralegale voordelen?

Extralegale voordelen zijn een mooie aanvulling op het basisloon. Zoals de naam doet vermoeden, zijn ze fiscaal interessant voor de werkgever. Op zulke voordelen betaal je evenwel belastingen en sociale zekerheid, maar toch zijn ze fiscaal voordeliger dan een bruto-loonsverhoging. Dat maakt van extralegale voordelen een perfecte manier om je medewerkers extra te motiveren.

Zo doen wij het!

Extralegale voordelen maken standaard deel uit van ons loonpakket. We kiezen bewust voor een gevarieerd pakket om onze gedreven mensen op verschillende vlakken te ondersteunen. We bieden:

  • Maaltijdcheques

Maaltijdcheques zijn ongetwijfeld het meest gekende voordeel. Wist je dat ze vrijgesteld zijn van belastingen en sociale zekerheidsbijdragen? Dat maakt ze extra aantrekkelijk voor werkgevers. Per gewerkte dag krijgt de werknemer een maaltijdcheque. Het bedrag leg je zelf vast, met een maximum van € 8 per dag.

  • Eindejaarspremie met cafetariaplan

Onze eindejaarspremie kadert in een cafetariaplan. Dat wil zeggen dat onze medewerkers kunnen kiezen voor het nettobedrag of dat bedrag kunnen omzetten in een bepaald voordeel. Denk hierbij aan extra vakantiedagen, pensioensparen, een elektrische fiets, een smartphone, … Zo is de eindejaarspremie op maat van de noden van elke medewerker.

  • Toegang tot Ekivita

Ekivita is een interessant kortingsplatform. Medewerkers kunnen er kortingen claimen voor o.a. pretparken, winkels en supermarkten. Mooi meegenomen, toch?

  • Loonbonus

Jaarlijks bepalen we een target. Wordt het target behaald, dan krijgt iedereen een mooie loonbonus. Dit voordeel is uiteraard een stevige motivator voor het team, maar ook als werkgever is het interessant. De bonus is immers vrijgesteld van belastingen tot een bepaald maximum en komt daarenboven in aanmerking als beroepskost. We informeren je hier graag over.

  • Groepsverzekering

Er zijn verschillende soorten groepsverzekeringen. Wij kiezen voor een verzekering met een standaard waarborg bij leven (pensioen). Daarnaast kunnen onze medewerkers kiezen voor een dekking bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. We voorzien steeds een waarborg premievrijstelling waardoor de polis ook in geval van invaliditeit verder wordt gefinancierd.

  • Hospitalisatieverzekering

De hospitalisatieverzekering is al goed gekend als fiscaal voordeel. Wij bieden deze verzekering aan onze medewerkers, maar ook hun gezinsleden kunnen aansluiten tegen marktconforme tarieven. We kiezen bewust voor een formule met uitgebreide waarborgen.

Meer dan loon

Uiteraard is het loonpakket een belangrijke stimulans voor medewerkers, maar wij proberen hen ook op andere manieren te motiveren. Zo hanteren we flexibele werkuren en start het weekend hier al op vrijdagmiddag. Of wat dacht je van een toffe teambuilding of sinterklaasfeest? Een goede teamspirit is immers van onschatbare waarde.

Wil je graag advies over loonoptimalisatie voor je werknemers? Contacteer ons. En ideeën voor toffe activiteiten delen we natuurlijk even graag 😉.

 

terug