Nieuws

Graag een woordje uitleg in mensentaal?

Van financiële inzichten tot nieuws over belastingen, de wereld van fiscaliteit en boekhouden staat nooit stil. Zie je het bos door de bomen niet meer? Op ons kun je rekenen voor een woordje uitleg in mensentaal. Blijf up-to-date over fiscale aanpassingen of verdiep je in onze uitgepluisde nieuwsverslagen, wij bundelen graag belangrijke info voor je samen.

Sinds 1 juli 2024 moeten werkende vennoten en zelfstandige helpers binnen de bouw- en schoonmaaksector ingeschreven worden in het register. Nieuwe ondernemingen moeten dit doen vanaf de start, voor bestaande ondernemingen geldt een overgangsperiode.

lees meer

Teambuildings zijn in vele bedrijven een vaste waarde. Je organiseert een leuke dag en collega’s leren elkaar beter kennen. Win-win. Maar ook een win op fiscaal vlak? Werknemers en bedrijfsleiders zijn sowieso vrijgesteld van belasting op dat voordeel, voor de onderneming is de activiteit in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar.

lees meer

Laadpaal plaatsen? Doe het nog snel extra voordelig! Wie in z’n bedrijf een publiek toegankelijk laadstation plaatst, doet dat best vóór 31 augustus. Tot dan geniet je immers nog van een verhoogde kostenaftrek en is de afschrijving voor 150% aftrekbaar. Ook wanneer je de laadfaciliteiten niet openstelt voor het publiek of ze bij je thuis […]

lees meer

Momenteel worden bestuurders, werknemers en co optimaal beschermd door het aansprakelijkheidsrecht. Daar lijkt vanaf 1 januari 2025 verandering in te komen. Wanneer zij dan een fout maken, zullen ze wél buitencontractueel kunnen aangesproken worden door een klant. Gelukkig bestaan er een aantal mogelijkheden om jezelf en je medewerkers extra te beschermen.

lees meer

De tijd van een klassiek loon is voorbij. Vandaag bieden werkgevers vaak een heus loonpakket met tal van extralegale voordelen. Ook Team Oostboek mag rekenen op zo’n gevarieerd pakket. We verduidelijken graag de mogelijkheden aan de hand van ons loonbeleid.

lees meer

Met het einde van het eerste kwartaal in zicht, is het ook stilaan tijd voor de eerste voorafbetaling van de belastingen. Betaal je de voorschotten niet of onvoldoende? Dan rekent de fiscus een belastingvermeerdering aan. Voor het aanslagjaar 2025 bedraagt dit 9% – te vermijden dus!

lees meer