Nieuws

Graag een woordje uitleg in mensentaal?

Van financiële inzichten tot nieuws over belastingen, de wereld van fiscaliteit en boekhouden staat nooit stil. Zie je het bos door de bomen niet meer? Op ons kun je rekenen voor een woordje uitleg in mensentaal. Blijf up-to-date over fiscale aanpassingen of verdiep je in onze uitgepluisde nieuwsverslagen, wij bundelen graag belangrijke info voor je samen.

Met het einde van het eerste kwartaal in zicht, is het ook stilaan tijd voor de eerste voorafbetaling van de belastingen. Betaal je de voorschotten niet of onvoldoende? Dan rekent de fiscus een belastingvermeerdering aan. Voor het aanslagjaar 2025 bedraagt dit 9% – te vermijden dus!

lees meer

Je hebt het misschien al gemerkt: de rentes gaan stilaan wat in dalende lijn. En dat brengt meestal een positief effect op het aantal investeringen met zich mee. Zelf van plan om te investeren in deze gunstige tijden? Vergeet dan zeker de investeringsaftrek als fiscaal voordeel niet!

lees meer

Vorig jaar trad het boek XIX van het Wetboek economisch recht in voege. Daarmee kwam er een extra beschermlaagje op de consumentenrechten rond het invorderen van openstaande bedragen. Misschien wist je dit nog niet? Dan is het hoog tijd om je algemene voorwaarden aan te passen!

lees meer

Een verjaardag, Kerstmis, Nieuwjaar, … deze gelegenheden gaan hand in hand met geschenken. Voor vrienden en familie, maar ook voor je medewerkers. Want een geschenk is de perfecte manier om hen te motiveren en te belonen. En wanneer je iets geeft met de fiscale implicaties in het achterhoofd, worden jullie er allebei gelukkig van!

lees meer

Naar aanleiding van de Week van de Bedrijfsoverdracht delen we graag een stappenplan voor een vlotte overdracht. Maar eigenlijk adviseren we je nog liever persoonlijk. Want de mogelijkheden zijn enorm, de aandachtspunten talrijk.

lees meer

Je waakhond is fiscaal aftrekbaar

04.10.2023 - artikels

Misschien wel een verrassend nieuwtje op deze Werelddierendag: je waakhond is fiscaal aftrekbaar! In deze blog zetten we de voorwaarden graag voor je op een rij. Zo geniet jij optimaal van het fiscale voordeel, en krijgt je hond misschien wel een extra koekje?

lees meer