28.02.2023

terug

Update: aangepaste kilometervergoeding

De kilometervergoeding die de staat aan zijn personeel toekent wordt aangepast. Waarom dit ook voor ondernemers belangrijk is? De vergoeding die een werkgever aan zijn werknemers of bedrijfsleiders toekent, moet gelijkaardig zijn aan die van de staat om als een niet-belastbare terugbetaling te worden aanzien.

Voor de periode van 1 januari 2023 tot 31 maart 2023 legde de staat de forfaitaire kilometervergoeding vast op 0,4259 euro per kilometer. Sinds 1 oktober 2022 wordt deze vergoeding per kwartaal aangepast.

Als werkgever is het belangrijk om met dit bedrag rekening te houden bij het toekennen van vergoedingen aan werknemers en bedrijfsleiders die dienstverplaatsingen doen met de auto, motor- of bromfiets.

De kilometervergoeding voor deze verplaatsingen is een niet-belastbare terugbetaling van eigen kosten van de werkgever wanneer het niet meer bedraagt dan gelijkaardige vergoedingen die de staat aan zijn personeel toekent.

Wil u toch een hogere vergoeding toekennen? Dat kan, maar dan ligt de strenge bewijslast bij jou als ondernemer en moet je kunnen aantonen wat elke terugbetaalde kilometer effectief kost.

 

Vragen over deze update? Aarzel niet om ons te contacteren!

terug